BIO

 

For ca 25 år siden begynte jeg å ta ulike typer massasje og kropps-terapi kurs, og jobbet deretter som massør. Men jeg forstod snart at jeg trengte mer kunnskap om kropp og helse, og bestemte meg derfor for å studere fysioterapi. Som fysioterapeut vet jeg at min kunnskap om anatomi, fysiologi, nervesystemet, sykdomslære og trening, er ett solid grunnlag i møte med muskel og ledd plager. Dette fundamentet hjalp meg også den gang for 9 år siden, da jeg ble utbrent. 

 

Allikevel opplevde jeg at jeg trengte mer dybde kunnskap rundt hvordan nervesystemet vårt organiserer bevegelser inn i gode eller uheldige vaner.  Da jeg ble sykemeldt, fant jeg tilbake til dette temaet gjennom Feldenkrais metoden, og det ble naturlig å fortsette med det 4 årige erfaringsbaserte studiet i metoden, hvor man blir sertifisert Feldenkrais Pedagog. 

 

Etter flere år med kronisk muskelstivhet, smerter i hofte, kne, nakke og rygg, så kan jeg idag si at jeg har utviklet en kroppslig våkenhet og nevrologisk integritet, som gjør meg istand til å forebygge de fleste smerter. Dette fordi jeg nå er istand til å sanse subtile bevegelsevaner, og kan derfor også endre på uheldige vaner. Jeg kan utforske bevegelser på en effektiv måte. og jeg har fått tilbake ett fleksibelt nervesystem som raskt kan skifte fra stress til avspenning.  Jeg har også funnet tilbake til en kroppslig velvære og bevegelighet som jeg kjenner igjen ifra min ungdomstid. 

 

Kanskje de største gavene metoden har gitt meg, er at jeg er blitt mildere, mer tålmodig og romslig med meg selv. Jeg har fått tilbake til den våkne nysgjerrigheten og utforskertrangen jeg hadde som barn. Feldenkrais er blitt en daglig praksis hvor jeg fortsetter å oppdage nervesystemets evne til å organiserer effektive bevegelser. Ikke minst har jeg fått en grunnleggende tillit til kroppens spontane og uanstrengte evne til å finne bedre og bedre bevegelseløsninger.

 

Både fysioterapi og Feldenkrais er basert på objektive og analytiske tankeprosesser i møte med bevegelservaner, men med Feldenkrais metoden har jeg fått mye større dybde og klarhet i denne prosessen. 

Bakgrunnsbildet er hentet fra: © International Feldenkrais® Federation Archive, Robert Golden

For mer info - kontakt:            Ingerlise  Solheim             tel:  95976811              mail: ilantares@yahoo.no 

    

sansebevegelse.net (org.nr : 995 328 720)                             https://www.facebook.com/sansebevegelse/